The HydroElite Experience

Sänk energiförbrukningen genom modernisering av hiss

Intresset för energiförbrukning har likt priserna nått rekordnivåer. Är du fastighetsägare eller boende/styrelse i en bostadsrättsförening (brf) med fastighet som har en hiss som är i behov av modernisering kan du hålla din elförbrukning och abonnemangskostnad nere med rätt val av produkter till er modernisering.

Lägre fasta kostnader och andra tips

Det finns flera åtgärder som du kan ta för att påverka din energiförbrukning i vinter. Många åtgärder kräver en investering men kan vara värda att se över. Med rätt val av driv- och styrsystem till din hiss kan du sänka energiförbrukningen och ditt effektuttag (som påverkar dina fasta kostnader) med upp till 70 % vardera. Läs mer om hur valet av driv- och styrsystem för din hiss kan påverka era kostnader.

För övriga tips till dig som fastighetsägare kring hur du kan påverka din energiförbrukning, kan du läsa i drop-down menyn.

  • Spara vatten – Installera snålspolande duschmunstycken och kranar
  • Skymningssensorer eller smarta belysningssystem – se till att lampor släcks automatiskt när det är ljust utomhus
  • Täta fönster och dörrar – mycket värme smiter ut genom otäta fönster och dörrar. Med bra isolering kan du spara på uppvärmningskostnaden
  • Isolera vinden – 15 % av värmen smiter ut genom taket. Med tilläggsisolering på vinden kan du minska tappet och sänka kostnader
  • Kunskapsöverföring – informera dina hyresgäster om hur deras vanor kan påverka kostnaden för elförbrukning och uppvärmning. Med rätt information är det lättare att göra rätt.
  • Energieffektiva vitvaror och hushållsapparater – Se över förbrukningen på de hushållsapparater och vitvaror som finns i fastigheten. Energisnåla och smarta alternativ kan påverka förbrukningen åt rätt håll.
  • Modernisera din hiss – med rätt val av driv- och styrsystem vid modernisering av din hiss kan du sänka energiförbrukningen och effektuttaget med upp till 70 % vardera.

Läs mer om tips som kan spara pengar hos Energieffektivisering (energimyndigheten.se).

70% lägre effektuttag & 70 energiförbrukning

Kör du alltid med gasen i botten?

På samma sätt som du inte kör med full hastighet mellan grönljusen när du kör bil, behöver inte heller hissen åka med full hastighet under alla sina resor. 8 av 10 resor som en hiss genomför är med lägre än 25 % last. Det finns ingen anledning för hissen att vara dimensionerad för 100% last och max hastighet, när så få resor sker med mer än 25% last.

Det löser vi med våra driv- och styrsystem.

Sänk energiförbrukningen och fasta kostnader

Vi har länge byggt våra system med en hållbar profil. Det har gjort att vi nu ligger i framkant när det gäller moderniseringslösningar för hydraulhissar. Vår mest energisnåla modell, HydroElite VIDI, är utrustad med en luftkyld IE2 motor och en strömbegränsande frekvensomriktare. Från och med 25 % last reglerar HydroElite VIDI ned hastigheten något vilket leder till att effektuttaget kan minska med upp till 70 %. Det resulterar i att du kan säkra ner din anläggning och på så vis sänka dina fasta kostnader för abonnemanget.

Hydrowares unika servoventil i kombination med luftkyld motor sänker även energiförbrukningen med upp till 70 % jämfört med andra konventionella system på marknaden. Med andra ord kan en moderniserad hiss från Hydroware hålla din förbrukning och abonnemangskostnad låg över tid. Det i kombination med många andra fördelar gör att det finns pengar att spara vid val av rätt driv- och styrsystem för din modernisering.

Läs mer om HydroElite VIDI här.

Kontakta oss för Rådgivning

Tveka inte på att kontakta oss för att få mer information om fördelarna med modernisering av hissar.

Experter på hissar

Telefon

+46 (0) 472 45100

Hus med hiss – Modernisera

Äger du en fastighet med en äldre hiss som står inför behov av en uppgradering bör den alltid moderniseras. Det sparar pengar, tid och halverar miljöpåverkan. Genom att endast byta ut de delar som är i behov av utbyte kan du hålla kostnader nere för installationen och med ett öppet system från Hydroware behåller du ditt oberoende av leverantör. Det kan sänka kostnader för service över hissens livstid. Se även till att du väljer en hiss med en hållbar profil och som sänker energiförbrukning och effektuttag så att du kan trycka ner dina driftskostnader över lång tid framöver.

Läs mer om modernisering här.

Man reading book in sofa in front of lift
Barn vid klippa i solnedgång

Hållbara alternativet

Det finns studier som visar att miljöpåverkan kan halveras om en befintlig hydraulhiss moderniseras istället för att ersättas med en ny linhiss. Vill du veta mer om varför hissmodernisering är det hållbara alternativet kan du läsa mer här.

Eftersom vår affärsmodell redan bygger på produktlivsförlängning presenteras vi som cirkulär aktör på Cirkulära Sverige.