The HydroElite Experience

Styrbjörn Andrén ansluter till Hydroware

Pressmeddelande 22-10-05

I januari 2023 kommer Styrbjörn Andrén att tillträda som produkt- och utbildningschef på Hydroware när bolaget mobiliserar för kommande tillväxt. Med över 35 års erfarenhet är Styrbjörn Andrén ett av den svenska hissbranschens mest framträdande namn.

Under sin karriär har Styrbjörn Andrén haft flera ledande positioner i branschen och kommer senast från en roll som skandinavisk utbildningschef inom en av världens största hisskoncerner, KONE, där han tidigare även har varit teknisk chef.

Styrbjörn blir en nyckelspelare för att verkställa vår affärsplan. De kommande åren kommer vår internationella expansion att accelerera samtidigt som vi träder in i ett nytt marknadssegment. Vi är stolta och glada över att Styrbjörn valt att ansluta sig till Hydroware.

Per Elgborn, VD på Hydroware

Styrbjörn Andrén, som även varit vice VD på ITK AB och VD på Hissgruppen AB ser mycket positivt på Hydrowares möjligheter framöver: 

Jag ser fram emot att få följa med på Hydrowares spännande utvecklingsresa, förstå samt möta kundernas framtida behov med lösningar som ligger i absolut framkant i branschen.

Styrbjörn Andrén

En stärkt marknadsorganisation

Genom åren har Hydroware specialiserat sig på moderniseringslösningar för hydraulhissar men inom kort kommer företaget att lansera sitt första gemensamma styrsystem för både linhissar och hydraulhissar. Utöver rekryteringen av Styrbjörn har Hydroware fyllt flera viktiga roller för att hantera den tilltagande efterfrågan. Erik Paulsson, tidigare försäljningschef Norden och produktchef, går in i rollen som marknadschef. Erik Paulsson efterträds av Kim Linkruus som försäljningschef Norden medan Volker Hager, i rollen som exportchef, kommer att fokusera på den snabbt växande exportmarknaden.

Vi ser att vi har en stark efterfrågan på våra produkter för hydraulhiss men även på kommande lansering av vårt linhisskoncept. Erik har länge varit en drivande kraft inom Hydroware och nu med rekryteringen av Styrbjörn som produktchef möjliggör vi för Erik att tillsammans med Volker fokusera på att leda Hydrowares globala tillväxt. Flera pusselbitar har fallit på plats och vi gör oss redo för att ta Hydroware in i nästa fas av bolagets historia.

Per Elgborn, VD på Hydroware

För frågor och mer information:

Per Elgborn, vd Hydroware
+46 (0) 472 – 451 01
per.elgborn@hydroware.se